За първи път от края на 2011 година насам нито един от тримата най-опасни голмайстори в Примера Дивисион - Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Радамел Фалкао, не успя да се разпише за тима си и да добави поредно попадение към актива си.
 
Барселона и Реал (Мадрид) спечелиха домакинствата си съответно срещу Селта (3:1) и Сарагоса (4:0), но нито едно от седемте попадения на грандовете не бе на Меси или Роналдо. В същото време пък нито Фалкао, нито някой от съотборниците му в Атлетико (Мадрид) се разписаха при поражението в гостуването на Валенсия (0:2) през уикенда. Ако Меси бе вкарал на Селта в събота, щеше да посвети гола си на току-що родения си син Тиаго.
 
Последният кръг в Примера Дивисион, когато нито един от тримата не се разписа за отбора си, бе на 26 октомври 2011 година. Тогава каталунците спечелиха като гости на Гранада (1:0) с гол на Шави, а „Кралския клуб” победи Виляреал (3:0) с попадения на Бензема, Кака и Ди Мария. Атлетико (Мадрид) с Фалкао пък загуби като гост на Атлетик (Билбао) (0:3) на "Сан Мамес".  След това в продължение на 38 поредни кръга в Примера Дивисион поне един от тримата винаги успяваше да се разпише в мачовете на своя отбор.