Организаторите на световното първенство в Бразилия през 2014 г. извадиха стадион “Морумби” в Сао Пауло от списъка с домакините на мачовете от турнира, след като градската управа не успя да даде финансови гаранции за ремонта на съоръжението.
 
50-годишният стадион трябваше да претърпи реновиране на стойност 135 милиона долара, което щеше да направи капацитета му  68 000 места. На “Морумби” трябваше да се играят мачове от груповата фаза, осминафиналите и един полуфинал. Проектът за ремонт обаче бе съпътстван от редица отлагания и това доведе до критики от страна на ФИФА.
 
“Имам информация за състоянието на ремонта на бразилските стадиони. На повечето от тях свети червена лампичка, което е учудващо. Не говоря само за “Морумби” и “Маракана”, говоря за голям брой съоръжения. За организация на световно първенство са необходими стадиони, а в Бразилия повечето крайни срокове вече са отдавна преминати”, заяви генералният секретар на ФИФА Жером Валке само преди месец.
 
Световната футболна централа предостави на Бразилия домакинството на Мондиал 2014 през октомври 2007 г., след като това бе единствената южноамериканска държава кандидат да приеме турнира след оттеглянето на Колумбия месеци преди датата за решение на ФИФА./БЛИЦ