Съотборниците в Ливърпул Садио Мане и Наби Кейта се оказаха съперници в днешния мач между Сенегал и Гвинея от група „В“ на Купата на Африканските нации. Двата тима, които се очаква да завършат на първите две места в групата, завършиха при нулево равенство.

Головите положения на стадиона в Бафусам бяха малко, но Сенегал беше този, който пропиля повече шансове. Това беше трети мач между двата съперника на такова международно ниво, като сенегалците спечелиха предишните две – през 1994 и 2006 г.

Гвинея и Сенегал имат по четири точки от началото на турнира, а головата разлика след изиграването на всички мачове в групата може да се окаже решаваща за крайното класиране.

По-късно днес Малави и Зимбабве ще премерят сили в другия мач от група „В“ и победителят от срещата ще има реални шансове за класиране за 1/8-финалите на шампионата като един от най-добрите трети отбори в групите.

СЕНЕГАЛ – ГВИНЕЯ 0:0

Сенегал: Диенг, Мбайе, П. Сисе, А. Диало, Сис, Лоум, Куяте, Сар (90-Балде), Мане, Тиам (74-Х. Диало), Диа (81-Лопи)

Гвинея: А. Кейта, И. Сисе, Соу, М. Камара, Ибрахима Сори Конте II, И. Сила, Мориба (66-Ибрахима Сори Конте I), Диавара (78-Конате), Н. Кейта, Байо, Гилавоги (90-М. Сила)

Бафусам, „Стад Омниспорт“
Съдия: Бамлак Тесема (Етиопия)
Жълти картони: Куяте (Сенегал); А. Кейта, И. Сила, Н. Кейта, Диавара (Гвинея)