Стойчо Младенов напуска треньорския пост в египетския Ал Итихад. Това съобщиха пред БЛИЦ източници, близки до наставника. Две са причините, поради които наставникът си тръгва от арабската страна. Първата е финансовата криза, в която се намира клубът. По подобие на ЦСКА там заплати и премии не се бавят. Откакто пое Ал Итихад през лятото, Младенов и помощниците му не са вземали пари.

Втората причина е тежката политическа обстановка в Египет, която с всеки изминал ден ставала все по-опасна по подобие на 2011 година при свалянето на Хосни Мубарак. Както е известно, тогава Младенов също бе треньор в северноафриканската страна и именно заради избухналата революция се прибра в България.

"В хотела, където са настанени, постоянно има охрана. Преди няколко дни не са успели да се придвижат по магистралата за поредния им мач, тъй като тя е била блокирана. Наложило се цели 12 часа да останат на пътя. При това положение, а като добавим и кризата в Ал Итихад, няма как Стойчо повече да продължи да работи. Съвсем скоро той ще се прибере и вероятно ще говори пред медиите", обясниха близки до треньора пред БЛИЦ.