Феновете на Алжир устроиха безредици във Франция, след като националният отбор на страната се класира за финала на Купата на африканските нации в Египет, където ще играе срещу Сенегал.

След драматичния успех с 2:1 над Нигерия на полуфиналите хиляди привърженици на „пустинните лисици“ излязоха по улиците на Париж, Марсилия и Лион.

Скоро след това между алжирските фенове и полицията възникнали стълкновения. Във френската столица са разбити витрините на няколко магазина, а в Лион са подпалени десетки автомобили.

В Марсилия привържениците на Раис Мболи, Рияд Марез и съотборниците им опитали да нахлуят на територията на пристанището. Властите обаче не им позволили и затова хулиганите започнали да замерят полицаите с камъни. Униформените служители са прибегнали до използването на сълзотворен газ.

Според информацията на телевизия „BMF“ най-малко 282 души са арестувани заради безредиците. Това не е първият случай през последните дни, в който феновете на Алжир създават напрежение във Франция след победа на тима си.

След успеха на Раис Мболи и компания с дузпи над Кот д`Ивоар на четвъртфиналите запалянко на Алжир предизвика ужасна катастрофа в Монпелие, при която една жена загина, бебе беше настанени в болница с опасност на живота, а 17-годишно момиче е с фрактури по краката.