Двама холандски фенове са били намушкани в близост до стадион "Сан Сиро", като единият от тях е в много тежко състояние, съобщават италианските медии.

През целия ден по улиците на Милано са били арестувани около 100 привърженици на холандския шампион Аякс, който гостува на Милан в решителен мач за класиране на осминафиналите в Шампионската лига.

Полицията издирва още 10 холандски фенове по снимков материал и видео, заснето от инцидентите в Милано. Протестиращи италианци, заели местата си на площад „Форкони”, където от няколко дни се провеждат анти-правителствени демонстрации, нападнаха привърженици на Аякс преди мача тази вечер. Феновете влязоха в ръкопашен бой, като един италианец пострада, докато полицията върне холандците в рейса.

По-късно в центъра на Милано фенове на Аякс продължиха с безредиците, като дори се опитаха да счупят и нахлуят в един от двата клубни магазина в центъра на града. Бързата намеса на охраната и на работещите в магазина служители затворили желязната щора преди някоя от летящите към тях бутилки да счупи витрината.

Двубоят от група „H” между Милан и Аякс е тази вечер от 21:45 часа, а загуба на италианците ще ги изхвърли от Шампионската лига. Равенство или успех пък ще класира „росонерите” за осминафиналите.