Сериозна работа имаше римската полиция преди и след дербито между Лацио и Рома от 34-ия кръг на Серия “А”. Местните агенции информират, че трима привърженици на "небесносините" са приети в болница с прободни рани от нож, като един от тях е в критично състояние.

Служителите на реда са арестували четирима запалянковци на Рома след нападение над фенове на съперника пред стадион "Олимпико".

При друг инцидент жена и двете й деца успели да се измъкнат навреме от личния си автомобил, който избухнал в пламъци от хвърлени фойерверки.

Хулигани са нанесли материални щети на няколко автобуса и на спирки на градския транспорт.
Инцидент сe е получил и в тунела към съблекалните след мача, след като капитанът на Рома Франческо Тоти е показал жест с палеца надолу към скамейката на Лацио, който е на 16-о място и е застрашен от изпадане.

"Бях превъзбуден от победата и затова направих този жест. В миналото играчи на Лацио са опитвали да дразнят по подобен начин нашите фенове и аз никога не съм харесвал тези постъпки. Извинявам се, ако съм обидил някой. Истината е, че сарказмът и празненствата след мач са част от играта и от настроението в града. Време е обаче да мислим за следващия ни двубой със Сампдория, който няма да е никак лесен", заяви Тоти./БЛИЦ