ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Краснодар победи Амкар с 2:1 в мач от 3-ия кръг на руската Висша лига. Четиримата българи в отбора от Перм започнаха като титуляри при гостуването. Заедно с Петър Занев, Захари Сираков, Благой Георгиев и Георги Пеев на терена излезе и новото попълнение в отбора – полякът Януш Гол.

В герой на мача обаче се превърна бразилецът Жоазиньо. Бившата звезда на “Левски” буквално разнищи защитата на гостите и записа гол и асистенция. Треньорът на домакините Славолюб Муслин го пусна титуляр, заедно с португалеца Марсио Нуньо. В 30-ата минута Мартин Якубко откри в полза на Амкар при първата им по-сносна атака. След почивката обаче на терена имаше само един отбор – този на Краснодар. Жоазиньо сам си изработи дузпа, след като размина Сираков по лявото крило и центрира в пеналта, където Черенчиков игра с ръка и съдията веднага посочи “бялата точка”. Дребосъкът хладнокръвно вкара за 1:1 в 47-ата минута.

Секунди по-късно Жоазиньо изведе своя съотборник Вандерсон на стрелкова позиция, той стреля, вратарят Нибулин изби топката, но право в краката на Нуньо, който без проблеми вкара за 2:1. Занев и Пеев получиха жълти картони. Двубоят бе последен от третия кръг на руската Премиер лига.

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 3 КРЪГ
От 26 юли (петък)
Зенит – Кубан 1:1
От 27 юли (събота)
Динамо (Москва) – Спартак (Москва) 1:4
Урал - Волга 1:2
Ростов - Том 3:0
От 28 юли (неделя)
Локомотив (Москва) - ЦСКА (Москва) 1:2
Криля советов - Анжи 1:1
Терек - Рубин 0:0
От 29 юли (понеделник)
Краснодар - Амкар 2:1
 
КЛАСИРАНЕ: 1.Спартак (Москва) 9 точки, 2.Ростов 7 т., 3.ЦСКА (Москва) 7 т., 4.Кубан 5 т., 5.Рубин 5 т.. и др.