Елитният руски Амкар, в който играят четирима българи, продължава без загуба в Премиер лигата. В мач от втория кръг тимът от Перм направи 1:1 като гост на Терек.
 
Треньорът на Амкар Станислав Черчесов, който беше освобовен от клуба от Грозни след края на миналия сезон, заложи на Петър Занев, Захари Сираков, Георги Пеев и Благой Георгиев в стартовия състав.
 
И четиримата българи играха цял мач за гостите, а Занев получи жълт картон в 68-ата минута за фаул срещу резервата на домакините Кану.
 
Игор Лебеденко откри резултата за Терек в 12-ата минута, когато проби в наказателното поле, освободи се от пазачите си и би покрай вратаря Сергей Нарубин.
 
Благой Георгиев опита няколко удара от фаул към вратата на Евгени Городов, но нямаше шанс. Георги Пеев стреля неточно от границата на наказателното поле в началото на втората част.
 
Амкар все пак успя да изравни в 55-ата минута. Мартин Якубко беше точен с глава, след като засече центриране на Константин Василиев от фаул.
 
С актив от четири точки от два мача тимът от Перм излезе на първо място в класирането. Със същия актив са Локомотив (Москва), Динамо (Москва) и Кубан. За Терек това беше спечелена точка през новия шампионат.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 2 КРЪГ
От 19 юли (петък)
Динамо (Москва) – Анжи 2:1
От 20 юли (събота)
Том – Кубан 1:2
Волга – Локомотив (Москва) 1:2
Терек – Амкар 1:1
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 21 юли (неделя): Рубин – Зенит, Урал – Спартак (Москва), Ростов - Краснодар
На 22 юли (понеделник): ЦСКА (Москва) – Криля советов
 
КЛАСИРАНЕ: 1.Амкар 4 т., 2.Локомотив (Москва) 4 т., 3.Динамо (Москва) 4 т., 4.Кубан 4 т., 5.Ростов 3 т. и др.