Българският национал Димитър Рангелов ще играе със сигурност в Енерги (Котбус) през следващия сезон, съобщава “Билд”. Според изданието остава нападателят само да подпише договора си и да уточни някои дребни детайли. Очаква се днес бившият играч на Славия да пристигне в лагера на Енерги в Бад Вьорисхофен.
 
Интерес към Рангелов имаше от страна на дебютанта в елита Аугсбург, Инголщад и новака във Втора бундеслига Динамо (Дрезден). Според различни информации “Левски” и Хайдук (Сплит) също бяха вариант за 28-годишния национал.
 
Димитър Рангелов игра за Енерги в периода 2007-09 г., където вкара 15 гола в 49 мача в Бундеслигата и това му осигури трансфер в Борусия (Дортмунд) срещу 1 милион евро. След едва 11 мача за “жълто-черните” и счупване на крак, през миналия сезон той бе преотстъпен на Макаби (Тел Авив).
 
Сега Митко се завръща в Котбус, като най-вероятно ще бъде под наем в Енерги. Той може да изиграе първия си мач за тима на Клаус-Дитер Волиц още в четвъртък, когато е контролната среща с Унтерхахинг.
 
Енерги (Котбус) отчаяно се нуждае от попълнение в атаката си, тъй като през това лято клубът се раздели с Нилс Петерсен (продаден на Байерн) и Джиай Шао (Дуисбург)./БЛИЦ