Мениджърът на Уест Хям Славен Билич обяви, че невероятното представяне на Лестър може да е сигнал за края на доминацията на определен брой клубове в Англия. Хърватинът обяви, че очаква още неочаквани пробиви във Висшата лига.

„Според мен промяната в челото на класирането не е временно явление. Това може да се превърне в тенденция. Нашето пето място е отлично, но представянето на Лестър е наистина чудесно“, заяви Билич.

Наставникът на „чуковете“ счита, че повишените приходи на отборите от Висшата лига през следващите три години ще доведат до още по-голяма конкуренция в първенството. Както е известно, според условията на новия договор за ТВ права отборите ще си разпределят 5,1 милиарда паунда за следващите три години.

„Твърдят, че Манчестър Сити ще купи Карим Бензема, но те вече имат Серхио Агуеро. Такъв трансфер ще направи съвсем малка промяна и няма да подобри отбора. Челси също няма да стане по-добър, ако продаде Диего Коста и купи Роберт Левандовски, а просто ще стане различен отбор. Повече топ отбори няма накъде повече да се развиват“, призна Славен Билич.

„Подобрение може да има в клубове като Кристъл Палас, Уест Бромич и Лестър. На тях тези пари наистина ще им помогнат. Преди две години Уест Бромич можеше да си позволи да купи Саломон Рондон, но за това трябваше да продаде друг важен футболист. Сега обаче клубът ще може да запази важните си играчи и да инвестира в нови, които да вдигнат нивото на отбора“, анализира хърватинът.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!