Биркиркара стана шампион на Малта за 4-и път в своята история, след като в Суперфинал спечели с 3:1 срещу Хибърниънс. Федерацията на островната държава назначи този Суперфинал, след като двата отбора приключиха с равни точки - по 45, и равен баланс от редовния сезон и плейофите.

Отборът на Хибърниънс игра много силно през първото полувреме и заслужаваше да води с повече от един гол, но само Клейтън Фаила се разписа от дузпа в тяхна полза. Дузпата беше отсъдена заради игра с ръка на Гарет Шиберас при удар на Фаила.

През второто полувреме обаче ситуацията на терена беше много по-различна, като Биркиркара овладя центъра на терена и започна да гради атаките си една след друга. Жълто-червените нанесоха своя удар в рамките на 11 минути, когато забиха две попадения. В 56-ата минута Едуард Херера засече центриране на Жан-Пиер Мифсуд-Триганца за 1:1, а Никола Вуканац с глава направи 2:1 след подаване на Родолфо Перейра. След това играчите на Хибс тръгнаха да търсят равенството, но Биркиркара се справи с атаките им и вкара трети гол чрез Роуен Мускат, пак след подаване на Мифсуд-Триганца в 74-ата минута.

Така Биркиркара ще играе в квалификационните кръгове за място в Шампионската лига, а Хибиърниънс и Валета са сигурни за Лига Европа. Третата квота за този турнир ще бъде запълнена от турнира за купата на страната, където финалът е насрочен за 22-и май.