Бирмингам спечели градското дерби с Астън Вила (2:1) и се класира за полуфиналите на "Карлинг Къп". За Бирмингам това е първи полуфинал от 9 години насам. Срещата завърши с бой между двете агитки, но не се стигна до сериозни инциденти. Контузеният капитан на Вила Стилиян Петров не игра.

Бирмингам излезе напред в 12-ата минута. Ричард Дън фаулира Лий Бойър в наказателното поле, а Ларсон спокойно реализира от бялата точка. Малко по-късно "сините" бяха близо до втори гол, но след удара на Жигич топката не премина голлинията. Агбонлахор изравни в 31-ата минута с поредното си попадение във вратата на "сините", които през по-голямата част от мача се бранеха.

След почивката Астън Вила пропусна няколко великолепни възможности, а в 84-ата минута отклонен шут на Жигич спря в мрежата на символичните гости за крайното 2:1.

Ипсуич е единственият отбор от Чемпиъншип в полуфиналите. Тимът постигна труден успех с 1:0 над елитния Уест Бромич. Единствения гол за Ипсуич падна в 69-ата минута от дузпа и бе дело на Гранд Ледбитър.

Полуфиналите в турнира са Ипсуич – Арсенал и Бирмингам – Уест Хям./БЛИЦ