Отборите от Чемпиъншип Бирмингам и Брайтън се класираха за четвъртия кръг на ФА, след като успяха да се наложат над своите съперници в преиграванията на срещите им от третия кръг.

Бирмингам успя да елиминира елитния Уулвърхемптън, побеждавайки го като гост в преиграването с минималното 1:0. Срещата на „Молиню” бе изключително равностойна, като победното попадение за гостите падна в 74-ата минута, когато Уейд Елиът бе точен за крайното 0:1. В следващия етап от надпреварата Бирмингам ще гостува на Шефилд Юнайтед на 28 януари (събота) от 17:00 часа българско време.

В същото време Брайтън далеч по-драматично отстрани петодивизионния Рексъм, след като го победи като гост с 5:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши при резултат 1:1. Домакините от Рексъм поведоха в резултата с гол на Андрю Морел в 23-ата минута, но Брайтън изравни в 77-ата минута чрез Ашли Барнс. В продълженията противниците не успяха да си отбележат нови попадение и се стигна до рулетката на дузпите, при които играчите на Брайтън бяха по-съобразителни и продължиха напред. В четвъртия кръг Брайтън ще е домакин на Нюкасъл на 28 януари (събота) от 19:15 часа.