Пътуване до "Уембли" е нещо, на което всеки може да се наслади. Без значение колко често се случва това. Днешният ден предоставя на феновете на Манчестър Сити една възможност да се насладят на първи трофей за сезон 2013/2014. За запалянковците на Съндърланд това е единственият шанс. И двата отбора са в различни краища на класирането във Висшата лига, но днес ще спорят за победител на Capital One Cup. Единият е на трето място отдолу нагоре, докато другият е трети отгоре надолу. Но мачовете на "Уембли" винаги са особени и човек никога не може да превдиви какво би се случило.

Мениджърът на "черните котки" Густаво Пойет заяви, че предпочита отборът му да оцелее във Висшата лига, отколкото да спечели трофея. Но дали това е точно така?

За последно Сити беше на финал за Купата на Лигата през 1976 година. Тогава "гражданите" печелят с 2:1 срещу Нюкасъл. Девет години по-късно Съндърланд губи финал в надпреварата и никога не е вдигал трофея. Бившият играч на Сити Адам Джонсъм заяви, че тимът е длъжен да победи в днешния финал. Според него това е повече от мач - това е шанс за влизане в историята.

Звездата на "небесносините" Серхио Агуеро се завърна към тренировъчен процес през седмицата и може да се озове на терена. Матия Настич и Стевен Йоветич обаче продължават да са контузени. Пойет от своя страна поти здраво Стивън Флетчър, очаквайки да поведе успешно атаката на Съндърланд в неделя следобед. Спецът няма да може да разчита единствено на Кирън Уестууд, който продължава да лекува проблем в рамото.

Едно обаче е ясно - "черните котки" не трябва да се отписват. На хартия Манчестър Сити е вероятният победител. Това обаче е финал, а в такива срещи има много неизвестни. Трябва да припомним случая от 2011 година. Тогава с късен гол на Обафеми Мартинс Бирмингам удари Арсенал и ликува с трофея. Така че желанието за успех от тяхна страна би могло да поднесе изненадата.

sunderlandlogo.gifmanchester_city_logo.jpg
Днес от 16:00 часа (Диема)
Съдия: Мартин Аткинсън
Стадион: "Уембли", Лондон


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
МАНЧЕСТЪР СИТИ: 1. Джо Харт, 4. Венсан Компани, 26. Мартин Демикелис, 5. Пабло Сабалета, 13. Александър Коларов, 8. Самир Насри, 21. Давид Силва, 42. Яя Туре, 25. Фернандиньо, 9. Негредо, 10. Един Джеко

СЪНДЪРЛАНД: 25. Вито Маноне, 16. Джон О'Шей, 2. Филип Бардзли, 27. Сантяго Верхини, 28. Маркос Алонсо, 11. Адам Джонсън, 4. Сун-Йон Ки, 14. Джак Колбек, 26. Лиам Бридкут, 17. Джосмер Алтидор, 31. Фабио Борини

ПОСЛЕДНИ ТРИ СРЕЩИ ПОМЕЖДУ ИМ
Съндърланд - Манчестър Сити 1:0, Висша лига, ноемрви 2013
Съндърланд - Манчестър Сити 1:0, Висша лига, декември 2012
Манчестър Сити - Съндърланд 3:0, Висша лига, октомври 2012

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ
* Манчестър Сити има три финала в турнира (1970, 1974, 1976). И трите мача завършват с резултат 2:1. Сити печели два от тях - през 1970 и 1976 г.;
* Съндърланд е загубил само веднъж в последните си пет мача, когато играе в неделя. Има три победи и едно равенство;
* Манчестър Сити е вкарал 19 гола в турнира и е допуснал едва един. Последният отбор, достигнал финала с едва едно попадение в своята мрежа, е Челси - сезон 2006/07;
* Играчите на Съндърланд са заработили 19 жълти картона в надпреварата през този сезон. С цели 11 повече от всеки друг отбор.

Article.jpg