Големите европейски първенства лека-полека се насочват към края си и сме близо до развръзките в борбата за участие в европейските турнири наесен и за оставане в елитните дивизии. Този уикенд в Германия може да паднат въпросителните около Шампионската лига, а точна прогноза за изхода на Волфсбург – Борусия Дортмунд и още десет мача в тазседмичния SuperJack могат да донесат на играчите супер премия от 50 000 лв.

Ще откриете новите предложения за SuperJack в платформата winbet.bg -- > секция Спорт.

Уулвърхямптън – Бърнли: Уулвс броят дните до края на сезона
Бърнли затънаха здраво, но дори след три поредни загуби държат глава над водата. „Виненочервените” са с шест точки над зоната на изпадащите и при предстоящи срещи с Фулъм и Шефилд Юнайтед програмата им не може да бъде наречена трудна. Единственият начин да бъде нарушен комфортът им е ако преките конкуренти за оставане във Висшата лига влязат в дълга победна серия, което така и не се е случило през този сезон.
Уулвс след успехите на Фулъм и Шефилд Юнайтед просто отброяват дните до края на сезона и са нещо като арбитър в борбата за оцеляване, тъй като в пет поредни кръга срещат последните пет отбора в подреждането. В безметежен мач като този, селекцията на Уулвърхямптън е с класи над тази над Бърнли, но от завръщането си в Премиършип „вълците” имат само една победа от пет опита срещу този съперник.

Волфсбург – Борусия Дортмунд: Победата класира Волфсбург за Шампионската лига
Победа в събота практически ще класира Волфсбург за Шампионската лига. При успех „вълците”, които са трети в класирането, ще водят с осем точки на Борусия, които са първи под чертата за класиране в Лигата на богатите, при само три кръга докрая. Волфсбург поставиха в сряда точка на миникризата си, печелейки с 3:1 в Щутгарт. До края на сезона им остава само едно гостуване и три мача на „Фолксваген Арена”, тъй че работата изглежда опечена.
Борусия спечели три поредни мача, но глупавата загуба от Айнтрахт на 3 април тежи много. „Жълто-черните” ще са освен това и без наказания Матс Хумелс. Историята е твърдо на страната на Борусия (десет победи и едно равенство в последните шест сезона срещу Волфсбург), но тази серия все някога трябва да приключи.

Фрайбург – Хофенхайм: Фрайбург не прощава на дънните риби
Хофе диша по-леко след героичния обрат от 0:2 до 3:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах и ще среща все преки конкуренти за оставане до края, като една победа ще е предостатъчна за оцеляването. Фрайбург имат отложен мач с Херта и потенциално още са в борбата за Европа. Въпросът е дали това всъщност е истинска цел за южняците? Но все пак – Фрайбург спечелиха седем от последните си десет домакинства и обикновено не показва милост срещу дънните риби този сезон.

Дженоа – Специя: Серия „Б” е тревожно близо и за двата отбора
Дженоа взе две точки от последните четири кръга, докато Специя удържа ценно равенство срещу сигурния шампион Интер. Само че неочакваният ренесанс на Каляри завърза нещата в дъното на Серия А и двата тима са само на по пет точки пред тима от Сардиния при цели шест оставащи кръга. В такава ситуация често страхът взема връх и точките биват поделени в очакване на грешна стъпка на конкурентите. Но ако Скамака и Пандев продължават да вкарват със същото темпо, Дженоа е за предпочитане.

Беневенто – Удинезе: Беневенто е сред най-слабите домакини в Серия А
Беневенто взриви футболна Италия с победата над Ювентус точно преди паузата за световните квалификации, но след нея забуксува сериозно – само две равенства от четири мача и срив до 17-о място в класирането. Удинезе обаче също са в безобразна форма (три точки от последните пет кръга) и под краката им скоро може да припари. Само два отбора обаче са по-зле от Беневенто този сезон вкъщи и това може като нищо да е фатално за „вещерите” в неделя.

Каляри – Рома: Каляри възродиха надеждите за оцеляване с две поредни победи
Каляри раздухаха тлеещата жарава на надеждите за оцеляване и след победите над Парма и Удинезе им останаха само три точки за наваксване до чертата за измъкване. Рома е в деликатна ситуация – „вълците” държат последната квота за Европа, имат шест точки аванс пред Сасуоло, но имат и предстоящ в четвъртък полуфинал в Лига Европа на гости на Манчестър Юнайтед. Столичани нямат право да разпиляват повече точки (тепърва им предстоят срещи с Интер и Лацио), но е трудно да се повярва, че точно в този мач ще се раздадат на максимум. Иначе съперникът е удобен – девет победи и четири равенства с него в последните седем сезона.

Елче – Леванте: Регионално дерби с по-голям залог за Елче
Регионално дерби (двата стадиона са на 140 км един от друг), в което домакините излизат като предпоследни. Елче спечелиха едва три точки от последните си седем мача и логично се върнаха в зоната на изпадащите. Леванте са със сходна успеваемост (три точки в последния месец), но поне при тях елитният статут не е застрашен. На Елче предстоят мачове с Атлетико М и Реал С и затова поне точка в събота трябва да бъде спечелена.

Валядолид – Кадис: Валядолид с една победа в последните 14 мача
Годините, а и килограмите на Роналдо (онзи Роналдо, оригиналният) напреднаха силно и той може да помага на Валядолид единствено от трибуните. Подопечните на Феномена спечелиха един от последните си 14 мача, но поне измъкнаха точка от Елче с късния гол на Оласа и все още са над чертата на изпадащите.
Кадис бяха разпилени за едно полувреме от Реал М, но загубата влизаше в графа „Програмирани”. Южняците са на осем точки пред Валядолид и изглеждат привидно спокойни, но им трябват още точки за да гарантират оцеляването. Декемврийският мач в Кадис завърши 0:0 и нищо чудно изходът да се повтори.

Уеска – Хетафе: Уеска се върнаха при изпадащите, Хетафе също са се насочили натам
За седмица Уеска бе над чертата, но загубите от Алавес и Атлетико М върнаха новаците в тройката на изпадащите. В тази ситуация гостите от покрайнините на Мадрид може да се окажат сламката за удавника. Хетафе спечелиха една победа в 14 мача от 25 януари насам, а в четвъртък срещу Барселона инкасираха втората си петица през сезона. Разликата между двата тима вече е само три места и четири точки. Уеска са по-симпатични, но както последните дни в световния футбол показаха – за романтизъм място не остана.

Сент Етиен – Стад Брест: Равенството е повече от приемливо и за двата отбора
Независимо, че не са печелили от 3 март, Брест успяха да се изкачат 15-и, задминавайки катастрофалните Бордо. Гостите са на девет точки над директно изпадащите и на шест точки над баража за оставане при пет оставащи кръга. Сент Етиен загубиха c 2:3 в шантав мач от ПСЖ и продължават да треперят за мястото си в Лига 1. „Зелените” ги чакат три поредни срещи с отбори от първата осмица и хиксът в този мач изглежда стратегически задоволителен и за двата отбора. Само дето Сент Етиен забравиха какво е равенство (едно в последните десет мача).

Ница – Монпелие: Само победа оставя Монпелие с шансове за Европа
Преди седмица, Ница се изхитриха да загубят от последния Дижон, с което не само отложиха официалното изпадане от Лига 1 на противника си, но и ритуално убиха собствените си шансовете да играят в Европа през следващия сезон. Монпелие се класираха във вторник за полуфинал за Купата на Франция, където изглежда е техният шанс за европейски излаз. Гостите не са губили от края на януари, но пък направиха шест равенства в последните си седем мача. Победата е без алтернатива за Монпелие, които са подкрепени и от историята – 16 победи в 35 шампионатни двубоя.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!