Бившият английски национал Джеси Лингард беше представен като футболист на корейския ФК Сеул. 31-годишният халф-бек постави подписа си под договор за 2+1 години. Той беше без отбор от лятото на 2023 г., когато изтече контрактът му с Нотингам.

Според информациите, Лингард ще бъде най-скъпоплатеният футболист в корейската Кей Лига. Англичанинът ще получава по 17 500 паунда на седмица, което прави 910 000 паунда на година. Това са доста по-малко пари от възнаграждението, което той взимаше в Манчестър Юнайтед до лятото на 2022 г. - 100 000 паунда седмично.

"Винаги съм обичал различните предизвикателства. Искам да създам много нови спомени. Вярвам, че Южна Корея е перфектното място за това. Получих няколко оферти миналото лято, но бяха само устни. ФК Сеул изпрати писмено запитване. Клубните представители дойдоха до Манчестър, за да проверят моето физическо състояние“, обясни Лингард, който беше посрещнат от над 200 фенове на летището в Сеул.

През кариерата си Джеси Лингард е носил екипите на Манчестър Юнайтед, Лестър, Бирмингам, Брайтън, Дарби Каунти, Уест Хям и Нотингам. Той има 32 мача и шест гола за националния отбор на Англия, с който завърши на четвърто място на Мондиал 2018.