Бившият английски национал Тони Коти направи разтърсващо признание, че през това лято едва не е умрял в хотелска стая. През юли бившият нападател на Уест Хям, Лестър и Евертън е бил в Лондон, за да снима реклама за „Скай Спортс“, където работи като коментатор. Вечерта преди това се почувства зле и е приет спешно в болница заради проблем в мозъка.

„На 8 юли трябваше да снимам реклама за „Скай Спортс“. Бях настанен в хотел в Лондон, тъй като трябваше да започнем в 8:30 сутринта. Предната вечер бях в стаята си и не правих нищо необичайно, когато се появи малка болка в главата. Започна от средата на челото, а след пет минути прерасна в най-жестокото главоболие, което съм имал“, разказа 54-годишният Коти пред „TalkSPORT“.

„Започнаха и болки по врата и през нощта четири пъти повръщах. Очевидно беше, че сутринта няма да свърша никаква работа. Обадих се на съпругата си и споделих проблемите си от нощта. Тя поиска да потърся помощ в хотела. За щастие Фил Томпсън също беше настанен там. Обадих му се и помолих да дойде до моята стая. Когато той пристигна, каза че изглеждам ужасно“, допълни бившият нападател.

Томпсън повикал лекар в хотела, който веднага организирал транспортирането на Тони Коти в болница, за да му бъде направен скенер на мозъка.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Първоначално мислеха, че имам менингит, което беше плашещо. Оказа се, че имам малък мозъчен кръвоизлив. Преместиха ме в друга болница. Нямам думи да изразя колко съм благодарен на лекарите и сестрите от двете клиники. Направиха всички тестове... Лумбална пункция, ангиограма, ядрено-магнитен резонанс. Искаха да проверят всичко, за да са сигурни, че нямам аневризъм, инсулт или инфаркт. Имаше значителен шанс да умра“, шокира изигралият седем мача за „трите лъва“.

„Казаха, че съм извадил късмет, въпреки че проблемът е бил тежък. Забраниха ми да летя със самолет до края на годината и трябваше да си почивам в продължение на шест седмици. Дори не можех да работя, докато не излязат всички резултати“, допълни носителят на Купата на Лигата с Лестър за 2000 г.

Лекарите го уверили, че всичко с него е наред и да не се тревожи, че проблемът ще се повтори. Коти обаче вече е превъзмогнал предишното си отношение да не посещава лекари при всеки възникнал здравословен проблем. Той вече е на мнение, че прегледи трябва да се правят редовно, за да може заболяванията да се откриват навреме.

 „Лекарите казаха, че това е единичен случай и има огромна вероятност да нямам друго подобно преживяване. Те обаче не знаят до каква степен ме промениха. Живеем забързан живот, работим здраво и под стрес. Трябва обаче да се отпускаме. Да излизаме на разходки, на срещи с приятели и дори да пийнем по едно малко“, признава легендата на Уест Хям Тони Кони.