Даниел Рохо, който в продължение на няколко години е бил охрана в “Барселона”, се оказа един от най-големите банкови обирджии. Това стана ясно от негово интервю в италианското издание “Гадзета дело спорт”.
 
Той е отговарял персонално и за охраната на Лионел Меси в периода, когато работел за каталунците - 2006-2010 година. Рохо е ограбил 500 банки за петнадесет години, но след това решил да се поправи и започнал да работи за футболни клубове. В “Барса” бил приет от тогавашния треньор Франк Рийкард.
 
В неговите задължения влизало да превозва футболистите до домовете им, когато те били в клубове и дискотеки и употребявали алкохол.
 
“Веднъж ме изпратиха да откарам Лео Меси до тях след тренировка”, разказва Рохо пред италианския вестник.
 
“Докато той обядваше, аз му разказвах историята на живота си. Меси не участваше в разговора, а и какво да каже, след като всеки ден при него имаше само едно и също нещо – тренировки и мачове. От клуба не му разрешаваха дори да излиза с момичета, едва сега Меси започва да осъзнава какво е това истински живот”, смята Рохо.
 
Бившият банков обирджия не работи в “Барса” от две години, но е запазил връзките си със звездите на отбора. Той твърди, че миналата година се видял с Меси и дори аржентинецът го откарал с колата си до дома му./БЛИЦ