Бившият бразилски футболен национал Ричарлисон разкри, че е бисексуален. 39-годишният бивш халф, който има само два мача за „селесао“, играни през 2008 г., публично призна за сексуалната си ориентация в подкаста „ Nos Armarios dos Vestiarios“.

"Днес реших да говоря: аз съм бисексуален. Ето, казах го. Сега искам да видя дали ситуацията с отношението към хората с различна сексалност ще се промени. Това ми е интересно", каза Ричарлисон.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Цял живот са ме питали дали съм гей. Срещал съм се с мъже, излизал съм с жени също... нормален съм, имам свои желания и интереси", допълни бившият футболист на Сао Пауло и Атлетико Минейро.

„Сега знам какви ще бъдат заглавията: „Ричарлисон е бисексуален“. Различните публикации в социалните мрежи вече са ми пред очите. Това обаче по никакъв начин няма да промени всеобщата ситуация с хомофобията“, заяви 39-годишният бразилец.

Той печели титлата в Бразилия три пъти, също така Световната клубна купа на ФИФА със Сао Пауло и Копа Либертадорес с Атлетико Минейро. В момента е спортен коментатор на футболни предавания по „Globo“ и „SporTV“.