Бившият френски национал Ерик ди Меко призова президента на Монпелие Луи Николен дори да не обмисля възможността да назначи Диего Марадона за треньор на шампионата на страната.
 
Наскоро Николен обяви, че може да обърне внимание на евентуална кандидатура на 52-годишния аржентинец да наследи Рене Жирар, който напуска след края на сезона. Според Ди Меко обаче идването на Марадона ще се окаже пагубно за клуба.
 
“Това е най-лошото нещо, което може да се случи. Имам големи съмнения относно треньорските качества на Марадона. Той няма никакви успехи. Аржентинецът е способен само за шест месеца да дерайлира клуб, който от години работи прекрасно”, заяви Ди Меко пред “RMC”.
 
“Монпелие е богат клуб. Треньорът е добър, структурата е изградена чудесно и работи добре. Това е отбор на хората. Ако Николен иска да опази клуба, нека не води Марадона. Да назначи Жан Фернандес, Антоан Комбуаре, Луис Фернандес ..., който и да е друг. Монпелие се нуждае от треньор, който има дългосрочна визия за клуба”, добави бившият национал.