Бившият френски национал и вратар на Бастия Микаел Ландро счупи 20-годишния рекорд на Жан-Люк Етори за най-много мачове в Лига 1. 34-годишният страж изигра своя мач номер 603 във френското първенство в корсиканското дерби между Аячо и Бастия, завършило 1:1 в сряда вечер. Заради наказание на домакините от Аячо да играят без публика обаче твърде малко зрители станаха свидетели на историческия мач за Ландро.

„Знам какво означава този рекорд. Това е нещо велико”, заяви щастливият Ландро, който получи честта да носи дори капитанската лента на Бастия и подобри постижението от 602 мача на легендарния вратар на Монако Жан-Люк Етори, който не успя да присъства на подобряването на рекорда. 58-годишният бивш страж обаче бе на стадиона на Бастия миналия уикенд, когато Ландро изравни рекорда при домакинския успех над Евиан (2:0).

Микаел Ландро е в професионалния футбол вече 17 години, като е играл за отборите на Нант (1996 до 2006), ПСЖ (до 2009), Лил (до 2012) и от декември 2012 година е в Бастия. 34-годишният страж има 11 мача за националния отбор на Франция, с който стига до финала на Мондиал 2006 в Германия, но „петлите” губят от Италия с дузпи. Той има спечелени 2 шампионски титли на Франция, 3 купи на страната, но все още не мисли за край на кариерата си, въпреки че договорът му с Бастия изтича в края на сезона.