Бившият нападател на Левски Роналдо откри головата си сметка в Русия. Бразилецът през зимата беше продаден от „сините“ в Ростов и вече изигра четири мача за тима от града, разположен на река Дон.

Роналдо донесе точка на настоящия си клуб, вкарвайки изравнителния гол за домакинското равенство 2:2 с последния в класирането Сочи. Двубоят беше част от програмата на 23 кръг на руската Премиер лига.

Егор Голенков даде аванс на Ростов още преди изминаването на първата минута от двубоя. Само пет минути след това Кирил Кравцов изравни. В 35-ата минута еквадорецът Саул Гуарирапа осъществи обрат за гостите. В добавеното време на първата част Роналдо изравни за домакините.

Бившият бразилски футболист на Левски остана на терена почти до края на мача. В четвъртата минута на добавеното време той отстъпи мястото си на Иван Комаров.

Ростов, която няма загуба в шампионата вече пет поредни мача, е на девето място в руската Премиер лига с актив от 31 точки, докато Сочи е на последната 16-а позиция с 15 точки, като това беше пето последователно равенство за тима от черноморския руски курорт.