Бившият германски национал Марсел Янсен взе решение да сложи край на активната си състезателна кариера, въпреки че е едва на 29 години. Желанието на футболиста е да се занимава с нови проекти.

„Крачката не е толкова лесна. Премислях много нещата по време почивката ми. Имаше много страхотни предложение, но за мен не е опция да продължа. Не мога да играя две или три години някъде, където няма да играя на 100%. Мисля, че мога да се реализирам по-добре в други задачи”, заяви Янсен пред „Билд”.

Интерес към бившия вече бранител е имало от Бенфика и Евертън, но той е отказал предложенията. „Фантастични клубове, няма спор! Всичко това обаче не ме привлича на 100%, не”, допълни защитникът.

Янсен започна кариерата си в германската Бундеслига с екипа на Борусия (Мьонхенгладбах). През 2007 година премина в Байерн, но остана при баварците само една година, след което отиде в Хамбургер, където игра и до последно. Договорът му с „червените шорти” изтече с края на миналия сезон. Той има общо 242 мача в Бундеслигата и 25 реализирани гола. За германския национален тим е изиграл 45 срещи и е вкарал 3 гола.