Голмайсторът на „А“ група за 2008 година Георги Христов се отличи с гол и рекорд за Тампа Бей Роудис при победата с 2:0 над Луивил Сити в мач от 9 кръг на американската втора дивизия USL.

В тази среща бившият нападател на Ботев (Пловдив), Левски и Славия изигра своя 121 мач за тима от Флорида, което е рекорд в новата ера на клуба. 32-годишният българин задмина досегашния притежател на върховото постижение и клубна легенда Такуя Ямата.

Христов започна мача като резерва, но в 53-ата минута се появи в игра на мястото на Лео Фернандес. Само шест минути по-късно българският нападател се разписа с хубав фалцов удар от ъгъла на наказателното поле след извеждащ пас на бившия английски национал Джо Коул.

В 72-ата минута Дешорн Браун също се разписа след пас на Коул. Така Тампа Бей Роудис сложи край на серията на Луивил Сити без загуба от началото на сезона.

„Знаех, че ще окажа влияние върху развоя на мача. Вероятно звучи самонадеяно, но точно това чувствах. Не бях сигурен дали ще вкарам гол, но вярвах, че ще повлияя на изхода. Постигнахме важна победа срещу един от най-добрите отбори в лигата.

Това беше пета победа за Тампа Бей в шест домакински мача този сезон и Роудис заемат второ място в класирането със 17 точки, на две зад лидера Чарлстън Батъри. Луивил Сити е четвърти с 12 точки, но с два мача по-малко.