Бившият играч на Левски Гари Родригес се разписа във вратата на Реал (Мадрид), но тимът му Фенербахче отстъпи с 3:5 в мач за третото място от турнира Audi Cup, който се провежда на “Алианц Арена” в Мюнхен. Успехът бе първи в контролите за тима на Зинедин Зидан.

Гари Родригес се разписа още в 6-ата минута, с което откри резултата. Той нахлу диагонално и стреля добре, а Навас не успя да реагира и пусна топката покрай себе си. 

Реал се вдигна на щурм и успя да вката два бързи гола, които бяха дело на Бензема. Френският нападател първо се разписа отблизо след центриране на Винисису, а в 27-ата минута с глава направи обрата пълен. 

Изненадващо Фенербахче стигна до изравняване в края на първото полувреме. Дирар беше оставен сам, защитник на Реал опита да блокира изстрела и се получи коварен рикошет, с който Навас беше прехвърлен за 2:2. 

В 53-ата Бензема беше точен още веднъж - за 3:2. Французинът отново засече с глава центриране от фланга и оформи своя хеттрик. В 59-ата "фенерите" пак имаха повод за радост, след като Озан Туфан изненада резервата Андрий Лунин с далечен изстрел за 3:3. 

Oще в следващата си атака обаче Начо Фернандес върна аванса на испанския гранд, след като бе най-съобразителен при избита от вратаря топка. Мариано Диас също постави името си сред голмайсторите и оформи крайното 5:3 за Реал.