Бившият футболист на Левски Владислав Радимов шокира всички с мнението си относно разликата между английския и руския футбол. Според него, причината е единствено в начина на излъчване на мачовете.

„След Челси – Ливърпул разбрах защо нашият футбол изглежда по-слаб – в Европа излъчват по-добре! Камерите са други – затова и скоростта е по-голяма“, написа Радимов в „Туитър“.

Неговите последователи му се присмяха за изказването. Един от тях написа: „Сигурно тичат по-бързо, защото излъчват на забързан кадър“. Друг пък констатира: „Значи проблемът не е в играта на нашите? Да, бе, да!“

46-годишният Радимов игра за Левски през сезон 2000/01, когато взе участие в три мача и вкара един гол. В момента бившият руски национал е треньор на втория отбор на Зенит (Санкт Петербург).

Както е известно, Челси и Ливърпул вчера завършиха при резултат 2:2 в мач от 21 кръг на Висшата лига. „Червените“ взеха аванс на „Стамфорд Бридж“ след голове на Садио Мане и Мохамед Салах, а „сините“ изравниха с попадения на Матео Ковачич и Кристиан Пулишич в самия край на първото полувреме.