Българският национал Благой Георгиев игра цял мач за Терек при равенството 2:2 като гост на Анжи в кавказкото дерби на 25 кръг на руската Премиер лига.
 
Сред зрителите на стадион “Динамо” в Махачкала бе бившият вратар на националния отбор на Русия Станислав Черчесов, който най-вероятно ще стане треньор на тима от Грозни.
 
Терек откри резултата в 8-ата минута. Александър Павленко получи топката в лявата зона на наказателното поле, преодоля един защитник и навлезе към центъра на пеналта, където размина вратаря Ревишвили и бранител и стреля в празната врата.
 
В 14-ата минута Анжи изравни чрез звездата си Самуел Ето`о. Камерунецът получи топката пред наказателното поле, преодоля Ятченко и би точно покрай Сослан Джанаев. Две минути преди това гостите бяха близо до втори гол, удар на Омелянчук с глава след центриране на Георгиев от фаул се отби в гредата.
 
След ранните попадения последваха нови в самия край на срещата. В 88-ата минута при една контраатака на Терек Олег Власов се оказа сам срещу вратаря Нукри Ревишвили и даде нов аванс на тима си.
 
Във втората минута на добавеното време Анжи успя да стигне до точката. Бившият защитник на ЦСКА Жоао Карлос засече точно с глава центриране Мбарк Бусуфа от фаул.
 
Анжи (Махачкала) заема седмо място в класирането на руската Премиер лига с 41 точки, а Терек е 11-и с 24. Лидер в подреждането е Зенит с 52 точки, две повече от ЦСКА (Москва)./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 25 КРЪГ
От 24 септември (събота)
Зенит – Том 4:0
ЦСКА (Москва) – Волга 3:1
От 25 септември (неделя)
Краснодар – Спартак (Москва) 2:4
Спартак (Налчик) – Кубан 0:1
Амкар – Ростов 0:1
Криля советов – Динамо (Москва) 1:0
Локомотив (Москва) – Рубин 1:1
От 26 септември (понеделник)
Анжи – Терек 2:2
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 52 т., 2.ЦСКА (Москва) 50, 3.Динамо (Москва) 47, 4.Спартак (Москва) 45, 5.Кубан 43 и др.
 
ПРЕДСТОЯЩИ, 26 КРЪГ
На 1 октомври (събота): Терек — Спартак (Налчик), Волга — Амкар, Ростов — Криля советов, Динамо (Москва) — Краснодар
На 2 октомври (неделя): Анжи — Локомотив (Москва), Кубан — ЦСКА (Москва), Спартак(Москва) — Зенит, Том — Рубин