Българският специалист Ивайло Петев и воденият от него АЕЛ не успяха да спечелят титлата на Кипър. В преиграването на срещата с АПОЕЛ (Никозия) тимът от Лимасол загуби с 0:1 и по този начин остана втори в крайното класиране. Единственото попадение в мача вкара бившият нападател на ЦСКА Килиан Шеридан в края на първото полувреме. Ивайло Петев и играчите му се нуждаеха от равенство, за да триумфират с титлата. АЕЛ и АПОЕЛ завършиха с по 81 точки, но гостите от Никозия са първи заради предимство от преките двубои.

Припомняме, двата тима играха в последния кръг на сезона преди десетина дни, но двубоят бе прекратен при резултат 0:0. Повод за прекратяването на мача бяха ексцесии на стадиона и пострадали футболист и служител на гостуващия отбор от Никозия. След дълги обсъждания бе взето решение двубоят да се преиграе днес.

Днешната среща започна нервно, като и двата тима се стараеха да не допуснат гол. Играчите бяха видимо притеснени, а съдията се опитваше да ги респектира с картони. Ивайло Петев бе заложил на само двама кипърци в титулярния си състав, докато Станислав Генчев остана на резервната скамейка.

Треньорът на АПОЕЛ пък разчиташе на бившия играч на ЦСКА Килиан Шеридън, който се оказа и основният му коз. В края на първото полувреме бразилецът Винсент стреля от въздуха, стражът на АЕЛ не се намеси добре и успя само да избие топката. Топката попадна в Шеридън, който лесно я насочи в мрежата - 1:0. Ивайло Петев и играчите му имаха претенции за засада на ирландеца, но повторенията показаха категорично, че такава няма.

През втората част  Петев направи две смени с идеята да промени нещо на терена, но така нужният гол не дойде. Станислав Генчев пък не се появи на терена.

Припомняме, първата загуба на Ивайло Петев като треньор на АЕЛ бе нанесена отново от АПОЕЛ, а единствения гол пак вкара Килиан Шеридън.

АЕЛ - АПОЕЛ 0:1
0:1 Шеридън (45)

Срещата по минути:
1- Начало на мача
45 - ГОЛ ЗА АПОЕЛ!!! Винисиус стреля от границата на наказателното поле, вратарят на АЕЛ Фероус не се намеси добре и бившият играч на ЦСКА Килиан Шеридън вкара топката в мрежата - 0:1
90- Край на мача! АПОЕЛ Никозия е шампион на Кипър!