Вратарска грешка лиши Хавиер Агире от първа победа като селекционер на националния отбор на Япония. „Сините самураи“ направиха 2:2 с Венецуела в Йокохама.
 
Японците бяха близо до постигането на първия си успех под ръководството на мексиканския специалист, но в 71-ата минута опитният страж Ейджи Кавашима позволи да получи гол след далечен удар на бившия играч на Вихрен Габриел Сичеро.
 
Шампионът на Азия два пъти повеждаше в резултата, след като резервата Йошихори Муто откри в 51-ата минута, но седем минути по-късно Марио Рондон изравни от дузпа. В 66-ата минута Гаку Шибасаки отново даде аванс на японците.
 
Хавиер Агире пое националния отбор на Япония, след като Алберто Дзакерони подаде оставка след световното първенство в Бразилия. В първия си мач начело на „сините самураи“ мексиканецът записа загуба с 0:2 от Уругвай.

Следващият мач на тима е срещу Ямайка на 10 октомври в Нийгата, а четири дни след това има проверка срещу Бразилия в Сингапур. През януари предстои участие в Купата на Азия в Австралия.