Бившият нападател на Хъл Сити Дийн Уиндас разкри, че през този месец е опитал да се самоубие, след като водил борби с пристрастеност към алкохол и депресия в двете години след края на кариерата си.
 
42-годишният Уиндас през 2008 г. вкара гола, който класира тима от родния му град във Висшата лига за първи път в 104-годишната му история. Той е играл в английския елит и с Брадфорд Сити и Мидълзбро.
 
Нападателят игра в шотландската Висша лига за Абърдийн и сложи край на 19-годишната си професионална кариера през 2010 г. Уиндас, връстник на бившия селекционер на Уелс Гари Спийд, който се самоуби през ноември, разкри пред в. “Пийпъл” за проблемите си, сред които алкохолизъм, финансови проблеми и развод след 18 години брак.
 
“В двете години след края на кариерата си плачех всеки ден. Хората извън футбола си мислят, че ние имаме всичко. Аз обаче бях в дупка и не знаех как да се измъкна. Само преди седмица бях на дъното и реших да сложа край на всичко”, разкри Дийн Уиндас.
 
“Първо взех свръхдоза, а след това опитах да се обеся. Чувствах се безкрайно самотен и нямаше за какво да живея. Сегашните ми разкрития са част от процеса ми на лечение. В очите на хората имам имидж на мъжага, който може да се пребори с всички трудности. Не ме е срам да призная, че исках да приключа с живота си след серия от проблеми. Знам, че изглежда глупаво, но бях в депресия”, признава бившият футболист.