Втори елитен швейцарски клуб обяви фалит от началото на 2012 г. Иранският собственик на Сервет Маджид Пишяр публично оповести банкрута на официалния сайт на женевския клуб.
 
Той директно обвини местното управление и бизнесобщността в града, че не са му оказали подкрепа в борбата за оцеляване на клуба. Според информациите задълженията са между 1,7 и 3 милиона швейцарски франка.
 
Засега не е ясно дали Сервет ще продължи участието си в шампионата до края на сезона. Клубът от Женева обяви фалит и през 2005 г., когато бе отстранен от участие в средата на първенството.
 
В момента тимът е на четвърто място в класирането. Това е първият сезон на отбора в елита след спечелването на промоция. През януари Ксамакс (Нюшател) също обяви фалит. Чеченският собственик на клуба Булат Чагаев е разследван за измама и финансови нередности.
 
Сервет, който е седемкратен носител на Купата на Швейцария, спечели последната от 17-те си титли на страната през 1999 г. Тогава в състава на тима бе и българският национал Мартин Петров. Бивши играчи на отбора от Женева са швейцарският национал Филип Сендерос, германската легенда Карл-Хайнц Румениге и световният шампион с Франция Кристиан Карембьо.