Бившият играч на Левски Гарба Лавал обяви един от най-големите кошмари на българския национален отбор за свой футболен кумир. Бившето ляво крило на „сините“ призна, че винаги се е възхищавал и опитвал да подражава на Рашиди Йекини, който вкара първия гол за Нигерия при победата с 3:0 над България в мач от Група „D“ на Мондиала в САЩ през 1994 г.

Това е първото в историята на „суперорлите“ попадение при участието им на световни първенства. Йекини и Лавал играха срещу България и на Мондиал`98 във Франция, когато в среща от Група „D“ отстъпихме с 0:1 след гол на Виктор Икпеба. Рашиди Йекини почина през 2012 г. га 48-годишна възраст.

„Стилът на игра на Рашиди и начинът, по който вкарваше голове, беше силата и извор на вдъхновение, които ме караха да продължавам да тренирам здраво всеки изминал ден. Винаги съм следвал стъпките му, адмирирах стила му. Не можеше да спре да вкарва. Винаги знаеше точно къде се намира вратата и има ли разстояние между вратаря и гредата. През кариерата си съм виждам само още един подобен играч. Това беше Тижани Бабангида“, твърди Лавал.

Гарба Лавал е юноша на Шутинг Старс (Ибадан), когато Рашиди Йекини се присъединява към отбора през 1982 г. и остава в клуба за период от две години. През 1996 г. Лавал става олимпийски шампион, а през сезон 2002/03 играе за Левски и в общо 27 мача се разписва три пъти. Той е привлечен при „сините“ заедно с Джъстис Кристофър, след като двамата участват на Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея.