Бившият вратар на националния отбор на Испания Сантяго Канисарес отправи грозна нападка към мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола и подкрепата му към независимостта на Каталуня.

“Той не е в общия чат на всички, които спечелихме олимпийското злато от Барселона`92. Не знам какво се е случило с него. Загубихме връзка. Възможно е да страни, тъй като в момента е най-известният от нас. Не го критикувам за това, че не е в чата. Разбирам добре, че е подложен на много стрес заради работата си, но в групата са Луис Енрике и Абелардо, които също в момента са треньори“, заяви Канисарес пред в. „Ас“.

“Чувствам се болезнено, когато Гуардиола говори за Испания. Не знам кога мозъкът му е мутирал. Иначе не е лош човек, но явно някой го манипулира политически. Твърди, че обича Каталуня, но нямам спомен да се е чувствал неудобно, когато играеше за Испания. Знам само за един такъв случай. Олегер отиде при Луис Арагонес и обяви, че повече не иска да го викат в националния отбор. Гуардиола никога не направи подобно нещо. Винаги идваше с удоволствие. Помня как плакахме при отпадането си от Италия на четвъртфиналите на Мондиал`94 в Бостън“, допълни бившият вратар.