Бившият вратар на националния отбор на СССР Виктор Чанов почина на 57-годишна възраст. Според неофициални информации причината за смъртта е черепно-мозъчната травма, която бившият страж на Динамо (Киев) е получил при нападение над себе си на 20 януари в покрайнините на украинската столица.

Заради получените наранявания на главата на Чанов е направена операция на главния мозък на 21 януари. Впоследствие е имало и втора хирургическа интервенция, но лекарите на са успели да спасят живота на бившия вратар.

„Погребението ще се състои в Киев, но не мога да дам повече информация. Аз в момента съм в Турция и ще се завърна в Украйна днес или утре. Все пак това е малкият ми брат. Той стана вратар заради мен. Аз повече няма да говоря за него. Нека другите кажат колко добър човек беше Виктор“, обяви пред медиите Вячеслав Чанов, който в момента е треньор на вратарите на Арсенал (Тула).

През кариерата си Виктор Чатов е играл за Шахтьор (Донецк), Динамо (Киев), Макаби (Хайфа), Бней Йехуда и ЦСКА (Киев). С Динамо е трикратен шампион на СССР и петкратен носител на купата на страната, а през 1986 година печели КНК. С Макаби (Хайфа) има една титла на Израел и две национални купи. С националния отбор на Съветския съюз е европейски вицешампион за 1988 г.