Бившият английски национал Пол Стюърт шокира футболна общественост на Острова с разкрития за сексуално насилие от треньора си. 52-годишният бивш футболист на Манчестър Сити, Тотнъм и Ливърпул признава, че в продължение на четири години между 11 и 15-годишна възраст е бил тормозен от треньора си, но не назова неговото име.

"Един ден, когато пътувахме с колата, той започна да ме опипва и това ме изплаши до смърт. Не знаех какво да сторя. Опитах се да кажа на родителите си, но бях едва на 11 години. След това той продължи да ме насилва, като казваше, че ще убие майка ми, баща ми и двамата ми братя, ако обеля дума за това. На 11 години човек наистина вярва в това", разказа Пол Стюарт пред „Мирър”.  На 15 години той заиграва в школата на Блекпул и продължава развитието си Манчестър Сити, Тотнъм, Ливърпул, Кристъл Палас, Уулвърхемптън, Бърнли, Съндърланд и Сток Сити. За последно играе в аматьорския Уоркингтън и през 2000 година слага край на кариерата си.

Бившият футболист смята, че нанесената психична травма е дала отражение върху тежкия му живот и проблемите му с пороци като пристрастяване към алкохол и кокаин. Той решил да разкаже за сексуалния тормоз, след като прочел историята на Анди Уудуърд, който бил насилван от треньора си в Крю Алекзандра Бари Бенел, осъден на 9 години затвор през 90-те години на миналия век.