Бившият футболист на Рома Исмаил М'Хайдат попадна на дъното на живота само два месеца, след като остана без отбор. 22-годишният национал на Мароко беше арестуван в Белгия за участие в серия въоръжение обири. Предполага се, че става дума за поне пет.

М'Хайдат е роден в Холандия, но през професионалната си кариера е играл предимно за отбори от Италия. Започва в Бреша през 2014 година, а през януари 2016 година преминава в Рома срещу 3 милиона евро. „Вълците“ го преотстъпваха на Асколи, Виченца, Олянензо и Вестерло.

В началото белгийският клуб обаче освободи халфа, а след това и договорът му с Рома беше прекратен. Подробности не бяха разкрити.

След като стана ясно за ареста на М'Хайдат, от Вестерло уточниха: "Разделихме се заради дисциплинарни проблеми. Не идваше на тренировки и твърдеше, че е болен, но не предостави медицински бележки. Той се съгласи да разтрогнем по взаимно съгласие и напусна апартамента, който му бяхме предоставили."

Неговият брат Рашад, който е със седем години по-малък, също е футболист и през лятото стана част от школата на Ювентус.