Бившият германски национал Джералд Асамоа претърпя тежка катастрофа под влиянието на алкохола. 35-годишният бивш нападател на Шалке 04 и играещ в момента за втория тим на „миньорите” от Гелзенкирхен шофирал в нетрезво състояние в неделя сутрин и забил колата си крайпътен кестен, съобщава „Билд”.

След удара колата отново се върнала на пътя и се завъртяла. Предната лява гума на автомобила изхвърчала, а вратата откъм шофьора се откъснала. „Беше силен огромен трясък. Толкова силен, че си помислих най-лошото за шофьора”, споделя свидетел на катастрофата.

В крайна сметка Асамоа се отървал само с леки наранявания, а пътят бил блокиран за около час. Полицията пристигнала бързо на местопризшествието и взела кръвна проба от Асамоа за алкохолен тест. Шофьорската книжка на футболиста е отнета, а нанесените щети след инцидента са за около 80 000 евро.

Това не е първият случай, в който Асамоа е замесен в пътен инцидент. През февруари 2007 година той шофира със 105 км/час покрай строеж и заради превишената скорост дори е изправен пред съда, а през 2009 година шофьорската му книжка е отнета за един месец.

Article.jpg