Бившият селекционер на Колумбия, Еквадор и Гватемала Ернан Дарио Гомес подаде оставка от треньорския пост на Санта Фе след само 29 мача начело на клуба.

Гомес, който води Колумбия на Мондиал`98 и Еквадор на световното първенство 4 години по-късно, напусна поста си в Санта Фе след домакинската загуба с 2:3 от Киндио. Поражението остави тима на 11-о място в класирането на шампионата Апертура.
 
“Аз не съм треньор, който иска да се отнасят зле с него и да го обиждан, обяви Гомес. – Бил съм треньор на много места и винаги съм получавал уважение.”
 
Ла Екуидад записа най-впечатляващата победа през уикенда в първенството на страната, след като изоставаше с 1:3 от Перейра, а в крайна сметка спечели с 5:3 с 9 души.
 
Диего Кочас вкара два гола за Ла Екуидад, докато Уилсън Карпинтеро, Ефраин Виафара и Виктор Хиралдо се разписаха по веднъж. Уго Сото бе изгонен в 40-ата минута на мача за груб фаул, а Даулинг Леудо също бе изгонен по-късно.
 
Депортес Толима, който едва не напусна шампионата заради финансови проблеми, остана на върха на класирането след 1:1 срещу Бояка Чико./БЛИЦ