Бившият шведски национал Матс Магнусон обяви, че все още е бесен и не може да прости на Христо Стоичков, че го е лишил от “Златната обувка” за голмайстор на Европа през 1990 г.
 
“Бях поразен. Ще си призная, че тогава плаках от яд. През 1990 г. Стоичков ме лиши от “Златната обувка”. Още съм му бесен и не мога да му простя”, заяви 49-годишният Магнусон пред “Судсвенскан”.
 
Преди 22 години шведът играе за Бенфика и бележи 33 гола в португалското първенство. Шампионатът в Португалия обаче завършва преди “А” група. В следващите мачове в българския елит Христо Стоичков бележи шест гола за ЦСКА и с 38 попадения печели “Златната обувка”.
 
Магнусон обаче не споменава нищо пред изданието за Уго Санчес. През 1990 г. именно мексиканският нападател на Реал (Мадрид) поделя “Златната обувка” с Христо Стоичков, тъй като и двамата имат по 38 гола през сезон 1989/90. По това време в класацията се взимат предвид отбелязаните попадения и няма коефициенти на държавите, както е в момента.
 
През кариерата си Матс Магнусон е играл за шведските Малмьо и Хелзингборг, швейцарския Сервет и португалския Бенфика. Има 30 мача и 9 гола за “тре крунур” и с националния отбор на Швеция участва на Мондиал`90.