Бившият бразилски футблист Алекс Алвеш се лекува от левкемия в Сао Пауло, обяви сайтът r7.com. 37-годишният екснападател е настанен в клиника за лечение на ракови заболявания.
 
От изданието се свързали с болницата, но оттам отказали да коментират ситуацията заради молба от семейството на Алекс Алвеш. От клиниката са се въздържали от коментар дали се планира трансплантация на костен мозък на бившия футболист.
 
Алекс Алвеш започва кариерата си през 1994 г. във Витория, а след това играе за Палмейрас, Жувентуде, Португеса и Крузейро. През 1999 г. преминава в германския Херта, където е съотборник с големия син на Стойчо Младенов - Александър. Той остава в Берлин до 2003 г.
 
След това се връща в Бразилия и играе за Атлетико (Минейро), Васко да Гама, Витория, Боависта (Рио де Жанейор) и Форталеза. През сезон 2008/09 беше в гръцкия Кавала, а след това облече екипа на бразилския Униао Рондополис.
 
Това е вторият известен случай на левкемия в бразилския футбол. Настоящият помощник треньор на Палмейрас Нарцисо обяви, че започва лечение от коварната болест през 2000 г., когато беше футболист на Сантос. Лечението премина успешно след трансплантация на костен мозък от сестра му. През 2003 г. Нарцисо се върна на терена и игра няколко мача в шампионата. Година по-късно сложи край на кариерата си.
 
Както е известно, през март тази година българският национал Стилиян Петров обяви, че започва спешно лечение от остра форма на левкемия. Терапията на капитана на Астън Вила все още продължава. Той беше картотекиран за настоящия сезон, но не е ясно кога и дали ще се върне на терена.