Бившият съотборник на Красимир Балъков в Щутгарт Томас Шнайдер пое швабите след уволнението на Бруно Лабадия днес. 40-годишният специалист е работил само с юноши до момента, но получава възможност да води първия тим.

Договорът на Шнайдер с швабите е за 2 сезона до лятото на 2015 година, а негов помощник ще бъде Томислав Марич, който между 2007 и 2009 година бе асистент в Хофенхайм. За последно Шнайдер водеше юношите на Щутгарт до 17 години, спечелили шампионската титла на Германия в своята възрастова група през миналия сезон.

„Естествено, че е голяма крачка от юношите до 17 години да се озовеш начело на първия отбор. Вярвам в себе си и съм готов да поема тази работа да подготвя отбора за следващите срещи. Много е важно в следващите дни да намерим правилния микс между концентрирана работа и разхайтаност”, заяви Шнайдер по време на представянето си.

Шнайдер има 11 сезона зад гърба си като футболист на Щутгарт, с чийто екип е записал 133 мача и е отбелязал 7 попадения от 1992 до 2003 година. Целта пред него е да измъкне швабите от кризата, в която изпаднаха след три загуби в първите три кръга на Бундеслигата и поражението от Риека (1:2) в Хърватия в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа.