Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс се завърна на терена пет години след края на кариерата си. 43-годишният халф игра в мач от първенството на 11-а английска дивизия.

Преди мача си срещу Стокпорт Джорджиънс от Ройтън Таун информират съперника си, че заради голям брой отсъстващи играчи, на терена с екипа на тима ще излезе 43-годишен баща на дете от клубната школа.

Това, което от Ройтън премълчават, е че този ветеран е бившият английски национал Пол Скоулс. Присъствието на екссъотборника на Димитър Бербатов обаче не помогна на тима му и Стокпорт Джорджиънс спечели с 1:0. Загубата остави Ройтън Таун на четвърто място в класирането.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Осем или девет от момчетата не можеха да играят в мача поради различни причини. Пол каза, че за него ще бъде удоволствие да ни помогне, а и синът му Арън тренира в нашата школа“, разкри треньорът на Ройтън Таун Марк Хауърд.

„Присъствието му е важно за нашата лига. Докато е на терена, нивото на останалите играчи от двата отбора се вдига с 10-15%. Никой не иска да стане за смях и да изглежда глупаво покрай Пол Скоулс“, добави специалистът.

„Обикновено на мачовете от първенството се събират по 40-50 зрители, но заради Скоулс посещаемостта скача. Не мисля, че паркингът на Стокпорт Джорджиънс друг път е бил толкова пълен. Пол е на 43 години, но все още носи същата магия в краката си и игра изключително силно. Да, има много ангажименти с медиите, но при възможност винаги тренира с нас“, завърши Хауърд.