Хосе Франсиско Молина Хименес е новият спортен директор на испанския национален отбор. За последно Молина бе начело на втородивизионния мексикански Атлетико Сан Луис. 47-годишният бивш вратар има девет мача за родината си, като беше резерва на Андони Субисарета на Евро'96 и Мондиал'98, а на европейския шампионат през 2000 година записа една среща в предварителната група.

Бившият съотборник на Любослав Пенев в Атлетико Мадрид заменя на поста Фернандо Йеро, който след провала на Световното се раздели с Испания.

Шефът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес представи Молина официално на пресконференция.

„Благодаря за доверието, което ми гласуваха. За мен е голямо предизвикателство да работя за испанския национален отбор. Това е най-доброто място в света. Отваряме нов етап с много надежди. Надяваме се, че ще успеем да постигнем същите успехи, които федерацията постигна през последните години“, коментира Молина.

„Надявам се, че Пике ще продължи да играе за националния отбор на Испания. Моето желание е такова. Все пак последната дума ще бъде на новия селекционер“, продължи новият спортен директор.