Аржентинец бе избран за най-добър футболист на 2010 година в Южна Америка. Това е 29-годишният Андрес Д’Алесандро. Благодарение най-вече на него бразилският Интернасионал триумфира в Копа Либертадорес. Андрес обаче напуска бразилския тим и от Нова година ще облече екипа на Ривър Плейт. БЛИЦ припомня, че Д'лесандро беше преди години съотборник на Марто Петров в германския Волфсбург.
 
Класацията се прави от уругвайския вестник “Ел Паис” и е призната от южноамериканската футболна федерация.
 
Втори е друг аржентинец. Добре познатият ни ветеран Хуан Себастиан Верон, който носи екипа на Естудиантес. Малката Вещица, както наричат халфа, спечели анкетата през 2008 и 2009 година.
 
18-годишният бразилски нападател на Сантос Неймар и трети в анкетата за 2010 година.
 
За най-добър треньор бе определен Оскар Табарес, след като изведе националният отбор на Уругвай до четвърто място на Световното първенство в Южна Африка.
 
Зад Табарес останаха Марсело Биелса, достигнал осминафиналите на Мондиала с Чили, и Алехандро Сабела, триумфирал в аржентинския шампионат с Естудиантес.
 
В анкетата са взели участие около 400 журналисти. Футболисти и треньори също участват в допитването. Те обаче трябва задължително да са играли или работили в Южна Америка през годината.