Бившият съотборник на Кристиано Роналдо в Спортинг Лисабон - Витали Кутузов (2002-2003 г.), разкри любопитни факти от съвместния си престой с нападателя. 

"Петият мач на Кристиано с нас бе любопитен. Беше хубав ден. Кристиано вкара първия гол след половин час игра, след което реализира още два. Беше полудял от радост. Виждаше се страстта му, а бе само на 17 години", разказва Кутузов пред "La Gazzetta dello Sport".

"Не мислех, че той ще изпише такава история във футбола. Беше твърде млад, нямаше как да знам какво ще стане. Имаше скорост и специална техника. Но когато отиде в Юнайтед при Фъргюсън, си казах: "Боже, колко бързо се е променил". След това развитието му е космическо".

"Имаше моменти, когато споделяхме една стая, говорихме си на португалски. Той беше вдъхновен единствено от футбола, от нищо друго. Никога не е ме питал за красивите белорускини. Никога нищо. В онези времена говорихме само за футбол, жените бяха извън нашите разговори".

"Неговата адаптация в отбора обаче бе трудна. Имаше много опитни момчета, отборът вече бе сформиран. Играчите имаха много аргументи на терена. Но той удържа и продължи да се развива, семейството му бе до него. Те бяха много обединени, особени след смъртта на баща му".

"Крис бе обсебен от своята физическа подготовка. Тренира много. Но не като звезда или като другите футболисти. Пази тялото си. В съблекалнята сваляше тениската си и изследваше всеки сантиметър от тялото си. Стоеше така дълго време. Гледаше гърдите, раменете, краката. Всичко. Искаше да бъде по-добър и по-силен. Но не го правеше за хорските погледи, а за да се превърне в по-голям играч, в по-силен атлет".