Бившият тим на Красимир Балъков Щутгарт се класира за четвъртфиналите на Купата на Германия след драматична победа с 2:1 като гост над втородивизионния Падерборн. 

Домакините откриха резултата още в 4-ата минута, когато Мавропанос си вкара автогол. Защитникът върна топката силно към вратаря си Флориан Мюлер, стражът бе излязъл напред и се получи куриозна грешка заради неразбирателството между двамата, с която Падерборн поведе (1:0).

Четвърт час преди края Сехру Гираси пропусна чисто положение, след като центриране на Крис Фюрих намери нападателя на Щутгарт, но шутът му премина покрай вратата. В 86-ата минута дебютантът Жил Диаш, който влезе като резерва, изравни за Щутгарт (1:1).

Новопривлеченият от Бенфика португалец получи топката от Лука Пфайфер в наказателното поле и изравни със страхотен удар с левия крак.

Успехът за Щутгарт дойде в последните секунди на мача. В петата минута на даденото от съдията продължение Сехру Гираси се извиси и след изпълнение на ъглов удар заби с глава победния гол (2:1).