Германецът Винфрид Шефер е пред договор за национален селекционер на Тайланд. Очаква се 61-годишният специалист да води тима в квалификациите за Мондиал 2014.
 
Шефер, който бе треньор на Красимир Балъков в Щутгарт през 1998 г. и изведе Камерун до спечелването на Купата на Африканските нации през 2002 г., ще се срещне с президента на федерацията Ворави Макуди по-късно днес и ще подпише контракта си, който ще влезе в сила от 1 юли.
 
Германецът ще бъде шестият чуждестранен треньор на тима за последните 8 години. Неговите предшественици бяха Зигфрид Хелд, Карлос Роберто, Питър Уит, Питър Рийд и Брайън Робсън. Последният напусна поста си в началото на месеца. През март Робсън призна, че има диагностициран рак на гърлото.
 
Тайланд бърза с назначението на селекционер на националния отбор, тъй като на 23 юли тимът стартира участието си в квалификациите за Мондиал 2014. Жребият ще се тегли на 30 юни, а отборът, който е на 120-о място в ранглистата на ФИФА, ще играе срещу Палестина или Афганистан./БЛИЦ