Бившият треньор на Ботев Пловдив Желко Копич бе представен от румънския гранд Динамо Букурещ.

Хърватинът нямаше отбор точно 1 година след раздялата с "жълто-черните" от Пловдив, а сега заменя Овидиу Бурка, прекратил договора си с „червените кучета“ по взаимно съгласие във вторник - само два дни след поражението с 0:1 в дербито от ФКСБ от 17-ия кръг на румънската Суперлига.

Към момента Динамо има 11 поредни мача без победа - три равенства и осем загуби. Столичният гранд е и с най-слабото нападение с едва 9 отбелязани гола срещу 28 допуснати. Единственият отбор зад Динамо в класирането е Ботошани.

Копич сподели, че иска да изведе отбора на друго ниво, но не е магьосник. Хърватинът обяви, че целта му е да остави столичани в Суперлигата.

"Сред най-важните аспекти, които ме накараха да приема тази работа, беше фактът, че от първия ни контакт с ръководството на клуба усетих енергия и решителност. За мен Динамо Букурещ е важен клуб с огромна история. За мен е отговорност да бъда тук. От друга страна, за мен е много важно да променя нещата към по-добро възможно най-скоро", заяви хърватинът на представянето си.