Бившият национал на Малави Исо Каниенда хвърли обвинения срещу бивш треньор на Левски. Според 37-годишният африканец, Славолюб Муслин му е искал пари, за да играе за Локомотив (Москва). Той направи това в интервю за руското издание „Чемпионат“, а ние ви предлагаме извадка от него, където са направени скандалните обвинения.

- През 2005 година преминахте от Ростов в Локомотив (Москва). Как се случи?
- Президентите на двата клуба Савиди и Филатов се разбраха. Аз също не бях против трансфера, но не ми потръгна. След месец получи контузия на коляното и ме оперираха в Германия. Докато се възстановя, загубих форма. След края на сезона смениха треньора. Дойде Муслин и от хора в клуба разбрах, че според него нямам място в Локомотив. И аз се върнах в Ростов.

- Бившият футболист на Краснодар Олег Самсонов обвинява Муслин, че е заставял футболистите да му плащат пари, за да играят. Имаше ли такова нещо в Локомотив?
- Имаше! Муслин каза: „Ако искаш да остане в Локомотив, трябва да плащаш“.

- Така ли? Много ли поиска?
- 2500 долара на месец. Аз веднага отказах, тъй като не мога да играя така и се върнах в Ростов. В Локомотив получавах по-голяма заплата, но не успях да заработя много пари, тъй като останах само шест месеца.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)